Webshop

  • 24,95

    Cave St-Pierre Cornalin Reserve des Administrateurs

    Specialiteit van de streek, kersenrood van kleur. Fruitige aroma’s van wilde pruimen en kleine rode bosvruchten, lichte tannines. De mooie afdronk zal de liefhebbers van een klassieke wijn zeer bekoren.

    • Land: Zwitserland
    • Streek: Wallis
    • Kleur: Rood
    • Druifsoort: 100% Cornalin
    • Smaak: Donker fruit, vol en zacht
    • Alcohol: 14%
    • Serveer temperatuur: 15-17 graden
    Heerlijk bij gemarineerde vleesgerechten, wildschotels, Alpenkazen en gerookte vleeswaren
  • 16,95

    Cave St-Pierre Dôle du Valais

    Dé rode wijn van Zwitserland. De combinatie van de aroma’s van de Pinot Noir en de Gamay geven deze wijn een intens fruitig bouquet. In de neus heeft de wijn mooie tonen van donkerrood fruit zoals zwarte bessen. In de smaak veel rijp rood fruitig, mooie balans.

    • Land: Zwitserland
    • Streek: Wallis
    • Kleur: Rood
    • Druifsoort: Pinot Noir & Gamay
    • Smaak: Fruitig en droog
    • Alcohol: 13%
    • Serveer temperatuur: 15-17 graden
    Lekker bij o.a. rood vlees, grillades, gebraden gevogelte en (kaas)fondue. Past ook prima bij een stukje Gruyere of Emmental
  • 17,95

    Cave St-Pierre Dôle du Valais Reserve des Administrateurs

    Dé meest gedronken en bekendste rode wijn van Zwitserland is de Dôle. Gemaakt van een combinatie van Pinot Noir en Gamay heeft de aroma’s wijn prachtige fruit aroma’s, een intense geur en smaak. In de neus heeft de wijn mooie tonen van rood fruit zoals kersen, frambozen en aardse tonen. Het rijpe fruit gecombineerd in combinatie met de soepele tannines geeft de wijn een zachte smaak die goed in balans is .

    • Land: Zwitserland
    • Streek: Wallis
    • Kleur: Rood
    • Druifsoort: Pinot Noir & Gamay
    • Smaak: Fruitig, zacht en droog
    • Alcohol: 13%
    • Serveer temperatuur: 15-17 graden
    Lekker bij o.a. gegrild vlees, gevogelte en (kaas)fondue. Past ook prima bij een harde kazen
  • 16,95

    Cave St-Pierre Fendant Reserve des Administrateurs

    Prachtige goud gele kleur, aroma’s van wit fruit zoals perzik en appel, fijne, ronde en elegante wijn. Bevat (soms) resten van natuurlijke koolzuren, die de wijn een verfrissende minerale smaak geven

    • Land: Zwitserland
    • Streek: Wallis
    • Kleur: Wit
    • Druifsoort: 100% Chasselas
    • Smaak: Droog, fris, intens en rijk
    • Alcohol: 13%
    • Serveer temperatuur: 7-10 graden
    Ideaal als aperitief, past ook perfect bij schaaldieren en visgerechten maar ook bij traditionele kaasgerechten zoals raclette en kaasfondue
  • 22,95

    Cave St-Pierre Heida Reserve des Administrateurs

    De Heidadruif, ook wel Païen genoemd, is een van de weinige druivenrassen die zich op grote hoogte weet te handhaven. Specialiteit uit het Wallis. Afkomstig van de wijngaarden van Vispertermen op een hoogte ca. 1100 m. Expressieve neus waarin citrus en zuidvruchten herkenbaar zijn. Een fijne kruidigheid en de onmiskenbare aanwezigheid van mineralen geven de wijn zijn delicate en levendige smaak.

    • Land: Zwitserland
    • Streek: Wallis
    • Kleur: Wit
    • Druifsoort: 100% Heida
    • Smaak: Droog, fris, intens en rijk
    • Alcohol: 13%
    • Serveer temperatuur: 7-10 graden
    Heerlijk sls aperitief, als begeleider van diverse visgerechten als gegrilde tong, coquilles, sushi en bij diverse Alpages kazen.
  • 21,95

    Cave St-Pierre Humagne Reserve des Administrateurs

    Net als de Cornalin, behoort de Humagne Rouge tot de autochtone rode druivenrassen van het Wallis. De wijn onderscheidt zich door zijn schitterend diepe robijnrode kleur. De eerste smaakindruk doet vol en stevig aan, waarna het fruit in de wijn zich ontplooit waarin o.a. wilde bessen te herkennen zijn. De krachtige smaak wordt mede gedragen door de aanwezigheid van gerijpte tanines. De wijn is zeker 5 -7 jaar houdbaar.

    • Land: Zwitserland
    • Streek: Wallis
    • Kleur: Rood
    • Druifsoort: 100% Humagne
    • Smaak: Donker fruit, vol en zacht
    • Alcohol: 14%
    • Serveer temperatuur: 15-17 graden
    Heerlijk bij rood vlees, diverse wildgerechten (o.a. eend, duif, ree) en natuurlijk bij diverse Alpage kazen.
  • 22,95

    Cave St-Pierre Petite Arvine Reserve des Administrateurs

    Petite Arvine is één van de inheemse druivensoorten uit Zwitserland die gebruikt wordt om de topwijnen van de Wallis te maken. Met kenmerkende aroma’s van rose grapefruit en citrus. Karakteristieke minerale neus, rijke en volle smaak met licht zilte afdronk.

    • Land: Zwitserland
    • Streek: Wallis
    • Kleur: Wit
    • Druifsoort: 100% Petite Arvine
    • Smaak: Droog, fris, intens en rijk
    • Alcohol: 13%
    • Serveer temperatuur: 7-10 graden
    Perfecte wijn bij o.a. schaal- en schelpdieren, gerookte zalm en andere zoutwatervis.
  • Hot
    24,95

    Chateau de Châtagnereaz Gran Cru Rouge

    De Grand Cru Mont-sur-Rolle rood Châtagneréaz Castle is versierd met een mooie robijnrode kleur met een licht paarse tinten. De mix van Gamay Arcenant, Gamaret en Garanoir biedt een intens boeket van rode bessen en zwarte kersen. Het heeft een mooie ronde en geëxpandeerde structuur, een sterk frame en gecoat tannines, getrouwd met blackberry smaken, dit is een elegante wijn, evenwichtige en harmonieus.

    • Land: Zwitserland
    • Streek: Vaud
    • Kleur: Rood
    • Druifsoort: Gamay, Garanoir en Gamaret
    • Smaak: Fruitig, vol en rijk van smaak
    • Alcohol: 13%
    • Serveer temperatuur: 14-15 graden
    Lekker bij o.a. gegrild vlees, gevogelte en (kaas)fondue. Past ook prima bij een harde kazen
  • 7,50

    Dolin Vermouth Blanc

    Vol en zacht van smaak. Aroma’s van brem, vlierbes, verse amandelen en perzik.
    • Land: Frankrijk
    • Streek: Savoie
    • Kleur: Wit
    • Druifsoort: 100% Ugni Blanc
    • Smaak: Droog, fris, intens en rijk
    • Alcohol: 17.5%
    • Serveer temperatuur: 7-10 graden
     Geniet deze witte vermouth gekoeld als aperitief of “on the rocks”. Lekker over vruchtendesserts met rood fruit (aardbeien, frambozen, bessen). Als longdrink met bronwater of tonic.